otrdiena, 2013. gada 12. marts

1.gāzbetona kravas piegāde

Sakarā ar to, ka gāzbetona Roclite ražošanas rūpnīca (agrāk Silbet) rīkoja darbības atjaunošanas bloku tirdzniecības akciju, mājai nepieciešamo bloku apjomu jau rezervēju februārī. Kopējais apjoms ir ap 60m3, tas nozīmē, ka būs divas piegādes no Igaunijas. Martā pirmā piegāde, nākošā, kad būs gatavs pirmā stāva pārsegums, lai var blokus ar celtni krāmēt uzreiz otrajā stāvā.
9:00 no rīta smagais ar puspiekabi un 20 paletēm 250mm un 200mm platiem blokiem bija klāt. Celtnis, martam neraksturīgajā salā (naktī -12grādi), negribēja iedarbināties, tāpēc ieradās 9:30 un izkraušana sākās.


1,5 stundas laikā pilna krava (20 paletes) tika izkrautas. No mašīnas cēla uzreiz pa 2 paletēm ārā, kas krietni saīsināja izkraušanu, un strēle ļāva daļa no blokiem novietot pamatos. Mazāk būs lieki jānēsā bloki mūrēšanai. Visilgāko laiku aizņēma tieši celtņa līmeņošana, jo zem biezās sniega segas nebija iespējams sasniegt pamatni, un kā balstīties.



Kad sniegs nokusīs, un temperatūra gan dienā, gan naktī turēsies virs 0 grādiem, varēs turpināt ar mūrēšanu.

3 komentāri:

  1. Sveiks,

    paldies par rakstu - velejos jautat par Roclite blokiem - vai esi apmierinats ? Pagaidam svarstos starp Roclite un Bauroc ecoterm 375+ (cena lielaaka).

    paldies
    Kristaps

    AtbildētDzēst
  2. Silbet bloki arvien ir iemūrēti sienā. Sūdzību nav. Otreiz tikai iekšsienas mūrētu no daudz blīvākiem blokiem, piemēram keramzītblokiem, vai ķieģeļiem, lai ir labāka skaņas izoļācija, un vienkāršāka stiprināšana pie sienas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tie paši bloki ar 400kg/m3? Cik biezas starpsienas likāt?

      Dzēst