otrdiena, 2014. gada 8. jūlijs

Iebūvējamās virtuves uzstādīšana

Iekšējas apdares laikā, ziemā, plānoju iebūvējamās virtuves izbūvi, taču nebija idejas par to, kādiem  ir jābūt skapīšiem, kāds ir optimālākais atvilktņu izvietojums, kādās krāsas mēbeles izvēlēties, kādā krāsā būs sienas, kādā grīda, u.t.t
Iepērkoties  K-Rauta veikalā (pirku flīzes virtuvei intuīcijas vadīts), ievēroju, ka veikals piedāvā dizaina pakalpojumus. Virtuvei tāds maksāja 35 EURO. Par šo cenu iegūsti virtuves skapīšu izklājumu un dizainers piemēklē piemērotākos sienu un grīdas seguma toņus, kas tiek pieskaņoti virtuvei. Papildus tam, tiek sagatavota nepieciešamo materiālu specifikācija no K-Rauta klāsta, lai varētu izbūvēt virtuvi. Man, kā cilvēkam, kuram nav zināšanu virtuves mēbeļu ergonomikā, un nav galīgās skaidrības par krāsu toņiem, šis pakalpojums likās ļoti piemērots. Papildus tam, ja uz rokas ir konkrēti virtuves mēbeļu zīmējumi, kas pieskaņoti tavām vēlmēm, ir iespējams iegūt cenu, ne tikai no K-Rautas, virtuves mēbeļu izgatavošanai, bet arī no citiem virtuves mēbeļu ražotājiem.
Sacīts - darīts, samaksāju rēķinu, nosūtīju darbiniekam telpu plānus un fotogrāfijas ar komunikāciju izvadu vietām, izstāstīju savas vēlmes par iebūvētato virtuves tehniku un tās izvietojumu. 

 Pēc 2 nedēļu produktīvas diskusijas tapa gatavs galīgais virtuves variants.



Dizainere bija tik laipna, ka iekārtoja arī dzīvojamās istabas daļu ar mēbelēm. Tādējādi bija iespēja iepazīties ar potenciālo variantu viestistabas mēbeļu izvietojumam.




Pēc mēbeļu izgatavotāja izvēles, un pirmās iemaksas veikšanas tika pasūtīts materiāls virtuves izgatavošanai, un pēc pāris nedēļām piegādāts uzstādīšanai.
Pirmās dienas laikā tika montētas virtuves skapīšu iekšas.


Otrajā dienā tika iebūvēta virtuves tehnika, izlietne un iekārtas skapīšu durvis. Tad Depo iegādājos sev tīkamos rokturus, ūdens jaucējkrānu, to uzstādīju un virtuve gatava.


Atliek pieslēgt virtuves nosūcēja cauruli kamīnkrāsns skursteņa ventiliācijas cukai, un  virtuve ir pilnībā gatava.
Paldies virtuves uzstādītājiem: Edgaram un Bruno par kvalitatīvu un ātru darbu.

6 komentāri:

  1. Veiksmi darbos!
    Vai logam aiz izlietnes esi plānojis apsildāmu palodzi vai ko tamlīdzīgu?

    Pats esmu iesēdies pie šīs domas, ka ziemā pie šī loga varētu krāties kondensāts. Nēsmu vēl līdz galam izlēmis, vai palodzi taisīt apsildāmu...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies,
      Neesmu domājis par un ierīkojis apsildāmās palodzes nevienam logam. Bet tā kā iekšdarbi ir pabeigti, negribās bojāt jau pabeigto. Logiem ir dubultā stikla pakete ar labu siltuma pretestības koeficientu, tāpēc ļoti ceru, ka problēmu ar rasošanu nebūs. Pagaidīšu ziemu, un ja būs kondensāts, tad arī risināšu.

      Dzēst
  2. Sveiks

    Vai vari padalīties ar dizainera kontaktiem, būšu ļoti pateicīgs. Mans e-pasts edijs.dicmanis@gmail.com

    Edijs

    AtbildētDzēst
  3. Skaisti sanācis. vai virtuves izmērus sākotnēji piedzini standarta skapīšiem vai arī taisīji nedomājot par tipveida 60/45 izmēriem? Prasu tāpēc ka redzu ka pa labi no ledusskapja ir noseglīste.
    Un zem iebūvētā ledusskapja iesaku iebūvēt ventilācijas restīti (tāpat kā skapīša aizmugurē augšpusē jābūt atverei) - tas nepieciešams lai cirkulētu gaiss un ledusskapja kompresors dzesētos (būtu mazāks elektrības patēriņš).

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveiks.
      Nē, nepiedzinu, jo katrs uzņēmums izgtavo atšķirīga izmēra stūra skapīšus (ietekmējot pārējo standarta skapīšu izmēru un skaitu), un mājas projektēšanas laikā par skapīšu ražotājiem vispār nedomāju, Taču, manuprāt, par to nav vērts iespringt, jo komibinējot ar izmēriem: 60/45, var panākt jebkuras sienas garuma optimālu aizpildījumu. Nekāda traģedija nav, ja ir jāuzsādā garuma kompensācijas liste, lai būtu pilnīgs sienas plaknes aizpildījums.
      Bildēs redzamā 5cm plata līste gar ledusskapja durvju eņģu pusi, tika uzstādīta tāpēc, lai varētu pilnībā atvērt ledusskapja durvis, pretēja gadījumā traucē rokturis.
      Starp ledusskapja aizmuguri un sienu ir 7cm plata atvērta sprauga, tāpēc gaisa cirkulācijai nav šķēršļu.

      Dzēst