sestdiena, 2013. gada 8. jūnijs

Mājas pamatu izmaksu apkopojums

Apkopoju mājas pamatu būvniecības izmaksas.
Tīrais darba laiks ir 4 nedēļas, veicot darbus 60% saviem spēkiem.


Netika uzskaitītas braukšanas izmaksas. Taču identiskas izmaksas ir arī gadījumā, ja nolīgstat firmu - jāseko līdzi procesam un darba izpildes kvalitātei.

2 komentāri:

  1. Labdien! man pie Jums ir jautājums par blokiem. Uz doto brīdi mums ir jāizdara izvēli, protams kā Roclitam pievilcīga cena.
    Bet kāpec Jūs izvelēja tieši Roclite? Kā bloki uz praktikas, vai ir daudz bojātas? Būtu priecīga, ja Jūs pastastiet man savu viedokli un domas, jo uz doto brīdi par Roclite praktiskas informācijas ne daudz. Iepriekš paldies par atbildi!

    AtbildētDzēst
  2. Jau sākotnēji bija iecerēts, ka māja tiks siltināta, tāpēc gāzbetona bloka siena bija paredzēta tikai kā nesošā konstrukcija. Jā, gāzbetons arī ir siltumizolators, taču mana pārliecība ir, ka ikviens gāzbetons ir jāsiltina, citādi tas nesasniegs rūpnīcas deklarēto siltumpretestības rādītāju.
    Ja gāzbetons ir konstruktīvais elements - tam jābūt ar labu nestspēju (spiedes izturību). Tāpēc izskatīju izvēles variantus: Aeroc classic/hard, Texoblock classic un Roclite. Tā kā Roclite gāzvetonam bija lētākā cena, ņēmu to, būs vēl citas būvniecības pozīcijas kur tērēties.
    Kvalitāte blokam ir OK, ģeometriski precīzs. Cik saprotu Roclite, tā ir bijusī ražotne Silbet, kura vēl padomju savienībā ražoja gāzbetonu. Ir uzkrāta vairāku gadu desmitu pieredze.
    Blokus veda pa taisno no rūpnīcas, stūri bija apdauzīti tāpēc, ka pakas bija saliktas uz sniega, un tam kūstot, pakas sasvēras uz sāniem un dažu bloku ārējās kantes tika bojātas.
    Neko sliktu nevaru pateikt.

    AtbildētDzēst