trešdiena, 2013. gada 26. jūnijs

Logu uzstādīšana


Paralēli jumta seguma piegādātāja meklēšanai, meklēju arī logu ražotāju un piegādātāju. Kaimiņš teica, ka pasūtot no Polijas ir lētāk nekā Latvijā ražotie par 30%, tāpēc paskatījos ss.lv, vai kāds nepiedāvā logus ražot Polijā un vest uz Latviju. Taču meklējot logus, uzdūros rakstam db.lv par nekvalitatīvajiem Poļu logu izstrādājumiem - pilns ss.lv ar tiem! Vismaz ir informācija, no kādiem ražojumiem ir jāuzmanās...
Veicot 4 piegādātāju cenu aptauju ar prasību piegādāt PVC logus ar trīskāršo stiklu (dubulto stikla paketi), vislabākais piedāvājums bija no Logilukss.eu. Viņu Piedāvājums iekļāva profilu KBE70.

Firmas mājas lapā bija rakstīts, ka tiek piedāvāts arī profils KBE88, kas ir 88mm plats (siltāks), un tā kā piedāvājums uz 70mm profilu iekļāvās manā plānotajā budžetā, pieprasīju piedāvājumu uz platāku profilu.


Logiem ar 88mm biezu profilu siltumefektivitāte ir par 20% lielāka, taču cena arī ir par 20% lielāka, Energoresursu cena tikai kāps uz augšu, tad šodienas vienreizējais 20% pārmaksājums, taupīs 20% siltumu katru gadu, tāpēc izvēlējos KBE88 profilu.
Pēc 50% iemaksas tika noformēts pasūtījums. Pēc 3 nedēļām logi tika uzstādīti. Mājai uzreiz cits skats, nāk klāt pabeigtības sajūta.


Papildus logiem, pasūtīju arī iekšējo tvaika kondensācijas un ārējo difūzijas plēves uzstādīšanu, lai logu montāžas putas nesairst mājas ekspluatācijas laikā no iekštelpu mitruma, kas varētu kondensēties un sasalt putās.


Balkona durvis tika uzstādītas uz 80mm bieza ekstrudētā putuplasta gabala, balstīts uz pamata. Putuplastam ir vienāds biezums ar plānotās grīdas betona biezumu, un paredzēts ar mērķi, lai neveidotos aukstuma tiltiņš. Varēja jau papildus uzmūrēt arī gāzbetona bloku, taču tas ir sliktāks siltuma izolators par XPS.


Dažas no logu ailēm bija jāpalielina augstums. Labi, ka gāzbetons ir viegli apstrādājams - ar fleksi no abām pusēm horizontāli veic iezāģējums, un tad ar gāzbetona zāģi nozāģē nepieciešamo  gāzbetona daļu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru