piektdiena, 2013. gada 3. maijs

Pārseguma siju montāža



Tika uzstādītas pārseguma sijas 150x200h un 100x200h. Maksimālais laidums 4.8m. Siju gali, kas balstās uz mūra, notīti ar ruberoīdu 2 kārtās un stiprināti ar leņķiem.


 Vietās, kur ir paredzēti skursteņi, ir izveidotas izmijas. Dīvaini, bet veikalā ir pieejamas brusu kurpes ar 140mm platumu, 150mm nebija.


Labi, ka sijas bija pasūtītas un sazāģētas vēl martā – nedaudz apžuvušas. Tāpēc bija vieglāk tās celt augšā, nekā, ja būtu svaigi zāģētas. Āugšā tiek celti pēc pirmā stāva izbūves pāri palikušie bloki.


Nākošnedēļ otrā un pēdējā gāzbetona piegāde. Paletes liks uzreiz krāmētas uz pārseguma sijām, lai bloki nav jāceļ augšā ar rokām.



7 komentāri:

  1. Sveiki!
    Gribēju pajautāt par tām koka sijām, TEv sanāca, ka pasūtīji tās svaigi zāģētas..Vai tās bija daudzmaz taisnas? Vienkārši parasti ir tā, ja pasūta materiālu svaigi zāģetu,tad 40-50% no tie ir šķībi..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveiks,

      Sijas pasūtīju gaisa sausas. Reāli sanāca no ziemā cirsta koka, pavasari sazāģēta un žuvuša sijas, kuras tika kalibrētas pēc augstuma, lai vieglāk grīdu 2.stāvā līmeņot. Pie atvešanas maijā bija taisanas un arī tagad tādas ir.

      Dzēst
  2. Kādēļ izvēlējies koka sijas, nevis, piemēram, dzelzsbetona bloku pārsedzes? Kā ar skaņas izolāciju pašlaik?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tagad būtu izvēlējies betona pārsegumu, vienkāršāka apdare un grīdas ierīkošana 2.stāvā salīdzinot ar koka. Par labu kokam nospēlējā sākuma izmaksu apjoms.

      Dzēst
  3. Sveiki. Kāds attālums starp sijām un gāzbetonu kurš tiek apmurets apkārt?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Attālums starp sijām ir 60cm, lai var ielikt bloku bez pieāgēšanas un akmens vati 610mm platummā.

      Dzēst
  4. Gribēju uzzināt, vai ar koka sijām gala rezultātā sanāca vsp lētāk salidzinot ar pārsegumiem kaut vai no bauroc? Vai augšā staigājot lejā tik pat kā to nedzird un nekas nelīgojas? Cik beigās biezs sanāca pārsegums?

    AtbildētDzēst